Appartementen

1 & 2 kamer

4 kamer

5 kamer

6 kamer

In de buurt

Informatie Cordell Hullplaats & Kelloggplaats

De appartementencomplexen zijn gebouwd in 1970 en beschikken over 1, 2, 4, 5 en 6 kamer woningen, deze zijn verdeeld over 8 verdiepingen. De algemene entrees zijn in 2005 vernieuwd en hebben hierdoor niet alleen een luxe open uitstraling gekregen maar zijn ook voorzien van elektrische deuren op elke verdieping waardoor de complexen makkelijk toegankelijk zijn voor minder validen en kinderwagens. Alle verdiepingen hebben een extra brede galerij en kinderveilige balustrades daarnaast zijn de galerijen uitgevoerd in Prefab-beton en liggen geheel los en geïsoleerd van de vloer, zodat contactgeluiden als gevolg van lopen op de galerijen niet voor kunnen komen.

Wij doen er alles aan om de status van deze complexen te behouden en daarom werken wij nauw samen met de VvE en huurdersvereniging, daarnaast hebben de bewoners op eigen initiatief een zeer actieve opzomerploeg welke zorgt voor schone en gezellige omgeving.

Ligging:
De appartementen complexen liggen aan het begin van de wijk Ommoord Rotterdam en heeft in de directe omgeving winkelcentra De Binnenhof en de Hesseplaats. De beide winkelcentra hebben naast de bekende supermarkten alle winkels welke in uw dagelijkse behoefte maar ook kleding en speelgoedwinkels. Het wijkgebouw Romeynshof ligt op loopafstand en u vind hier o.a. een huisarts, bibliotheek en een dans- c.q. sportstudio. Het metrostation Romeynshof wat grenst aan het wijkgebouw zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid en verbind u o.a. met De Binnenhof, Hesseplaats, Rotterdam Centrum en het Alexandrium. Dit grote winkelcentrum heeft een regionale aantrekkingskracht en bestaat uit drie gedeelten: de woonmall, de mega stores en het overdekte winkelcentrum.

Rustig en groen

Het centrumgedeelte van Ommoord bestaat uit hoge torenflats en lange, geknikte galerijflats. Deze zijn omgeven door veel groen en waterpartijen. Het centrum ligt binnen de rechthoek van vier hoofdwegen. Buiten deze rechthoek liggen de andere buurten van Ommoord. Hier staan voornamelijk lage eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Ondanks dat er veel mensen in Ommoord wonen, is het er rustig en groen, door de vele grasvelden en plantsoenen die tussen de woningen zijn aangelegd.

Vrije tijd
Ommoord heeft een wijkpark: het Ommoordse Veld. Hier zijn onder meer een kinderboerderij en een centrum voor natuureducatie. Ten noorden van Ommoord ligt het uitgestrekte recreatiegebied de Rottemeren. Aan de kant van de naburige wijk Hillegersberg-Schiebroek ligt het Lage Bergse Bos. Het is een natuurpark met veel wandel-, fiets- en ruiterpaden.

Het Hoge Bergse Bos ligt direct aan de overkant van de Rotte. In dit recreatiegebied liggen een achttien-holes golfbaan en het klimcentrum Monte Cervino. In het Hoge Bergse Bos vindt u zelfs besneeuwde hellingen, aangelegd door skibaan Bergsehoek. Voetbal, korfbal, judo en volleybal zijn voorbeelden van sporten die in Ommoord in verenigingsverband te beoefen zijn. Daarnaast beschikt de wijk over meerdere fitnesscentra.

Onderwijs en gezondheidszorg
Ommoord heeft meerdere basisscholen, waaronder openbare, protestants-christelijke en rooms-katholieke scholen. Veel scholen bieden ook buitenschoolse activiteiten aan op gebied van sport, spel, kunst en muziek, vaak in samenwerking met andere organisaties. In de wijk zijn verder goede voorzieningen voor kinderopvang. In het Gezondheidscentrum aan de Briandplaats werken huisartsen, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers en wijkverplegers.

Openbaar vervoer en Bereikbaarheid
Dankzij de metrolijn die door Ommoord loopt, is er een snelle verbinding met de omliggende wijken, het NS-station Alexander en het stadscentrum. Op liefst vier metrostations kunnen reizigers in- en uitstappen: Binnenhof, Romeynshof, Hesseplaats en Graskruit. Verder zijn er meerdere buslijnen die door Ommoord rijden. De complexen liggen aan de President Roosenveldweg waardoor u zich binnen enkele minuten op de A16 en A20 bevind. Voor de appartementencomplexen bevinden zich ruim voldoenden gratis parkeerplaatsen.